KWB Combifire 28 kW utanför Vollsjö

Här fick vi ett helt tomt pannrum att utforma! Kunden hade tagit bort den gamla pelletspannan, och helrenoverat pannrummet. Vi installerade en KWB Combifire, en kombinerad ved- och pelletspanna med vacuumpåfyllning från pelletsförrådet, samt en total tankvolym på 3800 liter.

Pannan styr värmen ut i huset, och är utrustad med automatisk tändning för veden. När värmen börjar ta slut i tankarna och ingen ved är inlagd, startar pelletsmodulen automatiskt. Kunden kan även lägga in ved på morgonen, och pannan tänder sedan själv senare under dagen. Enkelt och bekvämt!

Kunden har valt en kontrollenhet modell Exclusive, så att han kan hålla koll på sin anläggning uppifrån huset, och slipper gå ner i pannrummet för att titta till pannan.

Ackumulatortanken har två inbyggda solslingor, vilket gör det enkelt att i framtiden ansluta en solvärmeanläggning för ytterligare besparing.

Vedpanna KWB Combifire 28 kW med pelletsmodul och automatisk tändning
Vacuumtransportsystem för pelletsen
Ackumulatortankar: 800 liter tekniktank med rostfri tappvattenslinga och dubbla solslingor, samt 2 x 1500 liter buffertvolym
Laddomat MR för laddning mellan tankarna

Leverantörer: KWB/Gotfire, SolarBayer, Termoventiler

Kommentarer inaktiverade.