Solenergi

Solenergi är ren, säker och gratis. Med en solvärme- eller solcellsanläggning sparar du pengar från dag ett, och blir mer oberoende gentemot de stora energibolagen. Dessutom bidrar du till ett mer hållbart energisystem.

Här i sydöstra Skåne har vi en hög solinstrålning. Ett vanligt villatak i Sverige tar emot ca 6 ggr så mycket energi från solen som villan gör av med på ett helt år.

En solvärmeanläggning kan ge dig gratis varmvatten mellan april – september, och en solcellsanläggning kan producera
lika mycket hushållsel som villan gör av med under ett helt år!
Solen skickar inga räkningar – varför inte utnyttja det som finns i överflöd?

Solvärme >>>

Solvärme passar för dig som eldar med fast bränsle. Här kompletterar solvärmeanläggningen din panna – när pannan går med sämst verkningsgrad under den varma perioden, kan solvärmen ta över och du slipper tänka på att elda för varmvatten på sommaren! Du sparar värmen i en ackumulatortank och kan utnyttja den de dagar solen inte skiner.

Solceller >>>

Solceller passar för dig som har direktel eller värmepump. Här kan du dimensionera din solcellsanläggning så att du producerar lika mycket el som du gör av med under ett år! Tänk dock på att solcellerna knappt producerar någon ström mellan november fram till mars, så du kommer att behöva köpa tillbaka din ström från elbolaget.

Kommentarer inaktiverade.